A Dermie To Be
<iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=origamyie.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%origamyie.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%origamyie.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1194421799807998293\x26blogName\x3dd3lici0us+i+my+m3+mINe...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://d3lici0usimym3mine.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://d3lici0usimym3mine.blogspot.com/\x26vt\x3d1002682920528396502', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
>> Song playing:
sejenak merasa 'darurat'
Bop, bop, bop to the top.

alhamdulillah..setelah hampir seminggu dalam OPS PIRAMID yg dibantu oleh pegawai2 kerajaan serta tentera udara diraja malaysia,akhirnya tanggal 9feb 2011 ,sy telah tiba di Malaysia dgn selamat..disini sy betul2 nk citer kt korang pe yg kteorg rasa time dr mansoura-jeddah...

dr mansoura :

kami diarah berkumpul tepat jam 7pgi di hadapan istad gamiah utk dibawa ke iskandariaH.kami cume dibenarkan membawa perkakas2 asas .so mlm tuh,packing2 sume tggu smpai pagi..mansoura medic da 3 zon.dan kami2 merupakan pelajar zon 3.maka kami kontijen terakhir yg smpai ke alex.sepanjang menunggu ketibaan bas,kami diberi sedikit taklimat dan dibahagi kepada beberapa kumpulan.pihak urusan mengingatkan kami supaya berjaga2 dan menjaga segala maklumat peribadi dgn baik.

iskandariah:

perjalanan ke alex mengambil masa lebih kurang 3 jam.di situ,kami ditempatkan di bangunan mara.so geng2 kami menginap di aras 6.dah mmg tahap pelarian..so keadaan asas pon serba kekurangan..kami terpaksa mencatu air .makanan tidak disediakan.jadi ada diantara kami yg terpaksa bertahan lapar.dan kalo yg da duit berebut2 nk beli makanan yg dijual di bwh bangunan kerana limited.da yg smpai kuar dr bgunan semata2 nk mencari makanan tambahan akibat terlalu lapar..tapi,walaupun keadaan serba kekurangan,kami xrasa tension ke aper..rse bes sgt...sbb sma2 cri makanan..kadang2..4bungkus megi smpai 12 org makan....malam2 di alex..sunyi...xmcm selalu..bising bagai nak rak!..mungkin sbb kerajaan mesir telah mengeluarkan perintah berkurung .sepanjang perjalanan kami ke bangunan mara,kami dpt lihat di bahu2 jalan da kereta2 polis yg terbakar.dinding2 kedai di conteng dgn perkataan yg menghina HUSNI MUBARAK...malah,pd mlm kami kuar meninggalkan alex,kami dikhabarkan bahawa ada seorang rakyat mesir yg mati ditembak polis.da juga pelajar malaysia yg ditangkap polis mesir kerana kuar pada waktu ' curfew',,,,kan dah kene gi tebus...haish!

jeddah:

pada hari 3 di alex,kami dibawa kuar ke jeddah melalui alex international airport.kami dibawa menaiki kapal TUDM M30-15 yg turut dikenali sbg 'charlie'...(tak tau la betul ke tak spellin tuh)
itulah yg dikatakan pengalaman..time tuh rasa cm mmg nk gi perang sgt....sume budak2 duduk ats lantai yg sejuk nk mampus...pastu kne rapat2..berhimpit..sbb ramai pelajar dimuatkan..sampai da pelajar lelaki yg pengsan n muntah2 (time trip sy)...kesian gak sbnrnye..nasib baekla sarjan2 tuh baek..buat la lawak2 ckit..so kurangla rse takut nih....ble kapal tuh start depart,abis satu anak kapal mengiring ke belakang 45darjah(huhu)...punya lama la gak..smpai dh lenguh gaban...perjalanan ke jeddah mengambil masa lebih 3jam...sesampai di airport jeddah,kami diberi makanan yg digunakan tentera sewaktu perang..sumpah trauma!huhuhuh
dr situ,kami dibawa ke KOMPLEKS TABUNG HAJI .disituh,semua pelajar dr cairo,alex,tanta,zagazit,damanhour,mansoura ditempatkan..mcm pasar mlm rsenye..penuh n sesak...alhamdulillah..pihak tabung haji bermurah hati memberikan pakaian,minuman serta keperluan asas yg laen secara free...memahami keadaan pelajar yg tiada duit...disitu..kami berasa agak selesa...

*sambung later on..dah nk kne check in..im going home~

0 comments


WELCOME TO MY BLOG
follow itツ